Cherapungee - la final



    2 februarie 2012  -  Va salut dintr-un colt de rai care se cheama Cherapungee. Un loc unde poti plange de fericire si atata frumusete!
Sunt la resortul  http://www.cherrapunjee.com/ si este exact ceea ce imi trebuia dupa expeditie.Ce as putea sa-mi doresc mai mult decat sa ma dau intr-un leagan de bambus si sa beau fresh de anans la apus? apoi, urmeaza programul instrumental local la focul de tabara, alaturi de ceilalti turisti si..........incredibila mancare khasi! 

 Am cunoscut oameni deosebit, calatori mai inraiti ca mine, care au avut ce sa impartaseasca. Patronii locului sunt cunoscuti de-ai sepologilor din Shillong, asa ca, sunt ca acasa! Daca aseara am luat cea mai buna camera, acum stau la cort. Dar! e cort special cu saltea de jumate de metru inlatime si cearsafuri fff curate! Aici, oricum esti in alta tara si nu in India. Oamenii sunt catolici si cuvatul de baza la ei este : curatenia!
Locul este renumit pentru podurile naturale formate din radacini de Ficus elastica, care inca mai cresc, unele fiind vechi  de peste 200 ani. Un astfel de pod se formeaza in 20 de ani.
Azi, dupa o crunta leneveala, am ajuns la lasarea intunericului la unul din poduri si m-am intors noaptea prin jungla, impreuna fiind cu ghidul meu de 18 ani din satul vecin (nu-s atat de dusa ca sa merg inc singura pe aici...:). A fost fantastic sa simt padurea cu toate zgomotele sale si sa merg in lumina licuricilor.
Maine, fac un  trip de 6 ore dus intors pana la Double Decker bridge, unde am de coborat peste 5000 de scari. Am intreles ca este si o piscina naturala unde se poate face baie in aceasta perioada. Nu am costum la mine, dar cu siguranta voi face o improvizatie ceva.  Apoi  pe mare graba ma intorc in Shillong cu un Jeep Sumo "sharing" local, ca luni la 5 am sa pornesc catre Guwahati si apoi cu avionul la Delhi.
Cam asta e deocamdata, abia astept sa va revad. Am mai invatat cateva rete indiene si khasi, iar provizia de condimente este gata facuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu